petek, marec 13, 2009

The Strokes - Reptilia

The Strokes so bili ena najbolj "hyped" alternativnih skupin zadnjih let. Mediji so jih napihnili v nove Rolling Stones in drugi prihod Velvet Underground. Nedvomno The Strokes niso nič od tega, vendar pa prav tako brez dvoma odličen rockovski band.

Reptilia je izbrana iz preprostega razloga - je prva skladba The Strokes, ki mi je šla resnično v uho. Začetek skladbe je sveta preproščina, pravzaprav vaja v minimalizmu, ki pa se kmalu razvije v rockovski komad, ki vleče. Pri tem gredo glavne zasluge predvsem kitarskim linijam, ki prehajajo od melodične do histerične ob zaključku pesmi. Prav tako Julian Casablancas s svojim hripavim glasom izdaja ravno pravo noto čustev, da vse skupaj ni le mehanična vaja najnovejšega zaporedja akordov, kot smo jih vajeni od številnih rockovskih zvezd in ustvarjalcev.

Reptilia ima tudi enega tistih glasbenih trenutkov, za katere bi osebno rekel, da so "za umret". Trenutek se začne ob 1:13 in gre za odličen most med refrenom in ostalim delom skladbe. Kitara, ki se ji pridruži še bas skupaj potegneta skladbo naprej. Res odlično izvedeno.




Če vam je bil zapis všeč, imate različne možnosti, da blog spremljate še naprej: moj Twitter profil ali pa RSS tega bloga.


Povezani zapisi

NOFX - Don't Call me White

The Pains of Being Pure at Heart - Young Adult Friction
Franz Ferdinand - Tonight