ponedeljek, marec 16, 2009

Foxmarks poskrbi za zaznamke v brskalniku

Ljudje z več računalniki se pri svojem delu zatekamo k najrazličnejšim zvijačam. Pošiljanje datotek po elektronski pošti, žongliranje s ključki USB in uporaba takih ali drugačnih spletnih storitev so na dnevnem redu vseh, ki imajo več računalnikov - vsaj na mojem dnevnem redu.

Foxmarks je namenjen olajšanju vsaj enega dela te težave. Gre namreč za razširitev za Firefox, ki omogoča spletno varnostno kopiranje zaznamkov iz brskalnika ter sinhronizacijo med različnimi računalniki. Stvar deluje zelo preprosto. Namestite razširitev, ustvarite račun na njihovem spletnem mestu in nato ustvarite varnostno kopijo zaznamkov na spletu. Ko pridete domov, preprosto namestite razširitev še na drugi računalnik in si prenesete vse zaznamke na računalnik.


Spletni vmesnik Foxmarks

Razširitev Foxmarks prinaša kar nekaj prednosti:

  • Vsi zaznamki so sinhronizirani med obema brskalnikoma, ki jih uporabljate. 
  • Do zaznamkov imate dostop tudi, ko niste za nobenim od računalnikov, saj so dostopni preko spleta
  • Izdelano imate varnostno kopijo zaznamkov, kar je odlično, kadar kupite nov računalnik ali na novo namestite operacijski sistem. 
  • Zaznamke lahko v formatu RSS delite z drugimi
  • Na voljo imate mobilni dostop
Najboljše pri vsem je, da je razširitev praktično nevidna, ko jo enkrat namestite. Preprosto ustvarjate nove zaznamke in jih uporabljate kjerkoli že ste.
  
Če vam je bil zapis všeč, blog spremljate še naprej: preko mojega Twitter profila ali pa RSS-a tega bloga.

Povezani zapisi

Izbrane najboljše razširitve za Firefox
PicLens za nov pogled na splet