petek, marec 20, 2009

The Hives - Hate to Say I Told You So

Prejšnji teden so v tej rubriki gostovali The Strokes in je torej skoraj nujno, da nadaljujemo z bendom, ki se prav tako začne z "The". Le da to pot ne gre za vzvišene, vsega naveličane rockerje iz New Yorka, ampak za lačne Švede, ki komaj čakajo, da nam s svojim direktnim in neumornim divjanjem dvignejo adrenalin.

Izbrani Hate to Say I Told You So je nekoliko bolj umirjen od povprečja njihovega opusa, toda to ne pomeni, da ima kaj manj energije. Neutrudno zaporedje akordov, že nekoliko pretirano poudarjanje vokala v ritem sekciji in histerični Pelle Almqvist, ki se dere, da bo počel, kar bo počel preprosto zato, ker si to tako želi. Odkrit humor morda ni njihova najbolj močna stran, toda prikrito muzanje jim ni tuje.

Pravzaprav se mi zdi, da so The Hives skoraj boljši, kadar se iz divjanja obrnejo v srednje hiter tempo. Prav s tem namenom dodajam še komad Diabolic Scheme, v katerem lahko najdemo enega najbolj navdahnjenih kričanj odkar je Black Francis posnel Tame.



Bonus - Diabolic Scheme



Če vam je bil zapis všeč, blog spremljate še naprej: preko mojega Twitter profila ali pa RSS-a tega bloga. Glasbeni članki so v povprečju objavljeni enkrat tedensko.


Povezani zapisi
The Strokes - Reptilia
NOFX - Don't Call Me White
The Pains of Being Pure at Heart - Young Adult Friction