torek, december 13, 2005

Yahoo! kupil de.licio.us - Ni tako hudo

O tej novici sta poročala Enjoying my ride in Drugi dom, oba pa sta izrazila zaskrbljenost glede prevzema in sta prepričana, da bo zaradi tega de.lico.us slabši. Osebno sem manj zaskrbljen, sploh če opazujem, kaj se je po prevzemu zgodilo s Flickrom, stranjo za objavo fotografij. Flickr kljub prevzemu s strani Yahooja še vedno nadaljuje svojo pot in ni doživel bistvenih sprememb. Oglasi niso kaj bistveno kričeči, storitev deluje tako kot v preteklosti in nasploh so uporabniki še vedno zadovoljni. Sicer se glede storitve zastavljajo druga vprašanja, ampak tu ni mesto za debato o njih.


Mislim, da nas ima veliko spletnih uporabnikov (vključno z mano) veliko predsodkov do Yahooja, ki mogoče niti niso upravičeni. Njihov iskalnik je prav tako gol kot Googlov, pred kratkim me je navdušil njihov iskalnik po video vsebinah, stalno pa predstavljajo zanimive nove storitve, med katerimi je tudi Yahoo! Answers, o katerem sem pisal pred kratkim. Derjstvo je, da jim tudi sam še vedno ne zaupam, vendar Flickrov primer kaže, da je čisto mogoče, da bo de.licio.us preživel brez posebnih sprememb. No, vsaj pesti lahko držimo.

2 komentarja:

jaka pravi ...

Meni je yahoo tudi kar kul. Zadnje čase na polno nabijam backgammon tam gor.

Sem pa tudi bral na techcrunchu, da naj bi bil novi yahoo mail beta še much boljši od gmaila....

Unknown pravi ...

Hja, kolikor sem spremljal je zadeva sicer lepa in hitra, ampak za moj okus preveč podobna Outlooku (tri vrstice in to). Gmail mi dogaja predvsem zaradi tega, ker ti genialno združuje sporočila, kar je res kul. Nič ne sovražim bolj kot premikanje deset strani nižje in iskanje prvega maila iz serije. Bomo videli, ko bo stvar dostopna javno.