četrtek, december 01, 2005

Gtalk brez posebnega programa

Google ima v svoji ponudbi tudi program za klepet Gtalk, ki omogoča takojšnje sporočanje, podobno kot MSN Messenger ali AIM in podobni. Gtalk sicer ni nič posebnega, saj gre za zelo osnoven program za sporočanje brez kakšnih pretresljivih zmožnosti (nima recimo niti smajlijev), ampak meni osebno je všeč ravno zaradi preprostosti in strojne nezahtevnosti.

Par zanesenjakov je pripravilo zanimivo spletno storitev Gtalkr, ki omogoča klepetanje preko Gtalk omrežja preko spletnega brskalnika. Preprosto se odpravite na spletno stran Gtalkr in vpišete svoje Gmail uporabniško ime in geslo ter se prijavite. Nato imate na voljo, da preko spletnega brskalnika klepetate s svojimi stiki na Gtalku, če ga že uporabljate.

Na voljo je tudi hiter dostop do vseh stikov v Gmailu, ki jih lahko povabite na klepetanje. Uporabniki Firefoxa si lahko namestimo tudi posebno razširitev, ki te obvešča, kadar se izbrani prijatelji prijavijo ali vstopijo v stik z nami. Stran je podobna spletni aplikaciji Meebo, ki sicer podpira več storitev, medtem ko ima Gtalkr več možnosti, med drugim tudi integracijo z Yahoo! Maps.

Ni komentarjev: