sreda, december 02, 2009

Bogati podpisi v spletni pošti

Ena stvari, ki jih spletna pošta ne dela najbolje so podpisi, še posebej klavrn pa se mi pri tem zdi Gmail. Uporabniki namiznih odjemalcev pogosto uporabljajo bogate podpise s slikami, povezavami in drugimi informacijami, na spletni pošti pa tega ni toliko.

Prejšnji teden sem odkril Wisestamp, krasno razširitev za Firefox, ki nudi res veliko. Od integracije z vsemi večjimi spletnimi poštami (Gmail, Yahoo! Mail in Hotmail) do resnično veliko možnosti prilagoditve. Samo nekaj glavnih stvari, ki bi jih izpostavil:

  • Izbirate lahko med osebnim in poslovnim podpisom. Izredno koristno. 
  • Podpis lahko zelo lepo uredite v bogatem besedilu ali HTML-ju
  • Vnaprej pripravljena je podpora za malo morje spletnih storitev, ki jih lahko promovirate v svojem podpisu - Twitter, Facebook, Blogger, Flickr, ... Vsaka storitev se lepo prikaže kot ikona, ki uporabnika popelje na vaš družabni profil. 
  • Prav tako je vnaprej pripravljena podpora za prikaz povezav na storitve takojšnjega sporočanja (Gtalk, Skype, Windows Live Messenger, ...)
  • Integrirate lahko celo RSS, kar pomeni, da se v sporočilu vedno prikaže povezava na, recimo, zadnji zapis na vašem blogu.
Ko torej ustvarite novo sporočilo ali nekomu odgovarjate se podpis samodejno vnese v sporočilo. Po mojem mnenju gre za odlično orodje za vse, ki uporabljajo spletno pošto, še posebej pa za podjetja, ki lahko podpise izkoristijo za svojo promocijo ali promocijo svojih izdelkov. Primer, ki sem ga na hitro pripravil zase:


In če nimate pojma, kako bi oblikovali svoj podpis, vam je na voljo celo galerija možnih rešitev. Pod črto si upam trditi, da gre za eno bolj koristnih razširitev za Firefox, na katero sem naletel v zadnjem času.

Če vam je bil zapis všeč, imate različne možnosti, da blog spremljate še naprej: moj Twitter profil ali pa RSS tega bloga.



Povezani zapisi

Boljša uporaba Gmaila - 1. del
Boljša uporaba Gmaila - 2. del 
15 pravil elektronske pošte
Učinkoviti naslovi elektronske pošte