petek, september 15, 2006

Ko se prah malo poleže

Z včerajšnjo objavo svojega pogovora z Jonasom v komentarjih sem dvignil precej prahu. Zaradi tega mi je v še večje zadoščenje, da so uporabniki Blogosa že danes dobili gumb za slovenski reddit in ne samo za reddit, tudi za del.icio.us. Še eno stvar, ki bi jo Jonas drugače uporabnikom odrekel.

Škoda mi je samo, da je bilo vsega tega sploh treba. Blogosovim adminom je očitno precej jasno, kaj morajo narediti in kako. In bistveno bolje bi bilo, če bi se lahko posvetili izboljševanju bloga, ne pa da se ubadajo z "damage controlom", ki ga povzročajo drugi.

V tej luči mi je precej všeč naslednji komentar SiOLovega admina:
Jonas ni administrator Blogosa in tudi ne odloča o tem, kaj bo v sistemu uporabnikom na voljo.
Škoda, da je kljub temu povzročil precej slabe krvi med slovenskimi blogerji, ki so en za drugim obsodili tak odnos do uporabnikov. Tega res ne bi bilo treba. Admin se je sicer odzval izredno hitro in tudi na mojem blogu pustil sporočilo, da že delajo na gumbih in da so dodali Google Analytics modul. To so stvari, ki so jih uporabniki prosili in zelo simpatično je, da so se na zahteve odzvali.

Škoda je samo (kar sem izpostavil tudi v komentarju) da administratorji nimajo bloga. Ravno blogi tistih, ki stojijo za določeno storitvijo so ponavadi zelo priljubljeni. V njem je mogoče komentirati uporabnike, jih obveščati o novostih, morebitnih izpadih. Forumi so za tak namen, po mojem, manj primerni. Pa tudi komentarji na te zapise ti dajo precej dober občutek, kaj si ljudje želijo. Dajte, naredite blog. Pa še meni ne bo treba brskati po neštetih blogih vsakič, ko boste dodali kaj novega. Meni so nove stvari kul, ker imam potem o čem pisati. Dajte, no. Samo zaaameee... Lahko mi pa pošljete mail, da imam ekskluzivo ;).

Pohvale gredo torej administratorski ekipi Blogosa, ki se je kljub negativni kampanji odzvala pozitivno. Vprašanje je sicer, če ni naš džihad v imenu slovenskega reddita, pripomogel k temu, da je moral nekdo včeraj delati bistveno dlje, kot je planiral. Če je temu tako, se opravičujem. Moj cilj ni, da bi morali biti ljudje zaradi mene dlje v službi, če že kaj, je moj cilj ljudem omogočiti, da predolge ure v službi minejo hitreje ;).

Za zaključek pa še nekaj, da ne bom samo hvalil. Kdo za vraga izbira blogerja dneva na naslovni strani? Tistega, ki je imel prvi dan link na glavno stran na kateri se je nahajal (pomislite na neskončno zanko). Sicer pohvalno, da so izbrani blogi, ki niso del Blogosovega omrežja, ampak danes je predstavljen blog, ki je bil nazadnje osvežen marca. Kar je pred pol leta. Kar je nekako staro.

Update: Zdaj pa dovolj zajebancije. MissNymphee zanima, zakaj je objavljen link na marčevski arhiv bloga, ki je sicer čisto redno osvežen. Potem pa še jaz izpadem idiot. Čeprav so za to verjetno drugi razlogi ;).

10 komentarjev:

miss.nymphee pravi ...

Slothrop, ne vem, zakaj je tisti, ki izbira blogerja dneva objavil link na marčevski arhiv, ampak Fras piše dokaj redno. Preveri na www.grega.org . ;)

Unknown pravi ...

Whoopsie daisy. Pa res. Nisem bil niti pozoren. Prav imaš.

miss.nymphee pravi ...

;)

Anonimni pravi ...

v bistvu mi je simpaticna ta odzivnost siolovih adminov, ki je zelo podobna odzivnosti vecerovega zvoneta.. pri obeh so se takoj potrudili in naredili stvari, ki smo si jih uporabniki zeleli..
upam, da bomo znali ceniti to, kar oni delajo..

fnekrep pravi ...

Kudos za slothropa; če slo blogosfera ne bi imela Hapax bloga bi si ga bilo treba izmisliti: k sreči ga imamo! Zlasti sem vesel, ker se povečuje frekvenca oglašanja.

Anonimni pravi ...

Me sicer veseli, da se ti je izpolnila želja. Škoda le, da je dialog, sploh online, tako težek.

En dan je minil, pa še vedno ne vidim v Jonasovih odgovorih reči, ki ste mu jih pripisali. Vse kar je v bistvu rekel je, da ima vsak človek nek site, ki bi ga rad podprl in da je teh pač preveč, da bi lahko ustregel vsem.

Vse ostalo pa je bilo bolj ali manj plod domišljije bralcev (in pisca tega bloga). Mi je pa obenem čisto očitno, da bi lahko tudi sam prebral njegova sporočila na enak način, če bi spremenil svojo perspektivo na bolj konflikten, manj razumevajoč položaj.

Anonimni pravi ...

slothrop:

Saj nisi kriv verjetno te je zavedlo besedilo, ki pravi, da: "Grega je očitno organiziran, samo preredko piše." tako da podzavestno nisi šel preverjat, če je še kaj napisal, saj pač poredko piše... kao...

Anonimni pravi ...

marko.. mogoce ne bi skodovalo, ce bi se enkrat prebral odgovore.. sicer pa je res, vsak vidi stvar natanko tako, kot jo zeli sam..
se strinjam..

Anonimni pravi ...

Prebral sem tolikokrat, da znam že skoraj na pamet. Dvomim, da bo ponovno branje kaj pomagalo.

Sam sicer mislim, da bi Jonas svoje lahko povedal tudi drugače, manj dvoumno, ampak tako pač je s hitrim odgovarjanjem.

Vseeno pa ne vidim v besedilu tega, kar vidite vi. Dokazovati, da se motite, pa se mi zdi nesmiselno, ker je tisto kar hočem povedati točno to, da kljub obstoju objektivne resnice na koncu vseeno neizogibno pristanemo pri lastnih subjektivnih "resnicah". In kot takšen bi bil vsak dokaz popolnoma brezpredmeten.

Anonimni pravi ...

Ojej, retrospektivno prebiram, kaj vse se je skuhalo iz mojih dveh, treh komentarjev tam. Za božjo voljo, od kod vam ideja, da jaz kakorkoli oblikujem ali odločam na Blogosu? Halo?

Moji komentarji so bili (kot vedno) OSEBNI, bes, ki si ga izlil na SiOL-ovce je neupravičen. Žal mi je, da preveč bereš med vrsticami (saj sem jih v komentarjih napisal le ene par, pa je nastala taka zgodba)...

Takole je: mene moti *navijanje* za modno tehnologijo dneva (Reddit spremljam in ga bom nemara kdaj tudi uporabljal) in nič drugega, sploh pa ne Reddit sam kot tak. Zmoti me recimo hadovo igračkanje z blogi, fant je zanimiv in simpatičen, a očitno preveč navlečen na tehnologijo. Been there, done that, dobro poznam to navleko (čimveč accountov, vse živo sprobat, wikije, forume, bloge, ves živ softver, vse kjer je kakšen password za vpisat). In vidim, da nekateri v sloblogosferi blogajo zaradi bloganja, ne pa *ker imajo kaj povedati* (ne ciljam tu ravno na hada, da ne bo spet užaljen).

Naj nas raje zanima vsebina pred tehnologijo. Pogovarjajmo se raje, kje kaj zanimivega dogaja, namesto kateri gumbek bomo imeli ali kako se bomo klikali in nabijali jebene števce.

Mimogrede, glej moj disclaimer na http://www.rozina.si.

Pa brez zamere,

lp

-Jonas