ponedeljek, september 11, 2006

Naj še slovenski blogerski servisi podprejo reddit

Že nekaj časa sem razmišljal o tem, sedaj pa me je mail od Line Lampeline (ki ji gredo zasluge za neumorno promocijo reddita) prepričal, da je potrebno nekaj narediti. V glavnem, stvar je taka, da so številni slovenski blogerji, ki uporabljajo Blogger ali Wordpress, na svoje strani že integrirali gumbek, ki zapis takoj pošlje na slovenski reddit. Vse lepo in prav. Kar pa me žalosti v dno srca je, da uporabniki Večerovega bloga ali pa eDnevnika ali Blokca ali katerekoli druge slovenske storitve te možnosti nimajo.

Skrajni čas je torej, da tudi ti ubogi in prikrajšani uporabniki stopijo v korak s časom in dobijo gumbe za slovenski reddit. Pozivam torej vse, ki berejo slovenski reddit in istočasno uporabljajo katero od slovenskih platform, administratorje svojega bloga pozovejo, naj jim ustvarijo skripto in navodila, kako zadevo integrirati v bloge.

Sama zahteva je zelo preprosta. Vse kar je treba, da je v kodo, ki je podobna tej (link na starejši zapis s kodo, ki se mi je ne da tipkati, ker moram ročno zamenjevati simbole, saj jih drugače blogger vidi kot skripto), le da so v njej specifične kode, ki označujejo naslov zapisa in njegov URL. Za skripte predlagam litmusov test: če klikneš na gumb, se morata URL in naslov zapisa samodejno predlagati na stran http://sl.redit.com/submit.

Če ste uporabnik katerega od slovenskih blogerskih servisov, zatežite svojim administratorjem in zahtevajte enake pravice! Me prav zanima kdo bo prvi. Nagrad ni, razen dobrega občutka, da si car.

Starejši zapisi:

Reddit na Bloggerju
Reddit za Wordpress

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

držim pesti

Anonimni pravi ...

kaj pa reddit v uporabi na spletnih portalih z novicami (24ur, rtvslo, dnevnik, delo).. si jim ze predlagal to?

menim, da bi se precej povecalo stevilo objav, predvsem pa stevilo uporabnikov reddita, ki sedaj vec ali manj predlagamo vsak svoje teme