ponedeljek, julij 31, 2006

Reddit na Bloggerju

Danes smo dobili reddit v slovenščini. Vem, vem, malo že težim, ampak res sem zadovoljen. Prvi uporabniki so že začeli kapljati in to me veseli, glede na to, da gre za družbeno zadevo, pri kateri več ljudi pomeni boljše vsebine.

Sedaj pa k resnejši temi: kako ljudem olajšati, da članek, ki ste ga napisali na svojem blogu, nominirajo za objavo na slovenskem redditu. Preprosto. Odprite predlogo svojega bloga (pod gumbom Template) in v kodi, ki se prikaže poiščete naslednji vnos (nahajal se bo nekje na sredi kode): "<BlogItemCommentsEnabled>". Pred to oznako vnesite naslednjo kodo:

<a title="submit '<$BlogItemTitle$>' to reddit" href="http://sl.reddit.com/submit?url=<$BlogItemPermalinkUrl$>&title=<$BlogItemTitle$>"> <img src="http://reddit.com/static/spreddit/reddithead4.gif" style="border:0">reddit!</a> Nato shranite predlogo (Save Template Changes). Če je šlo vse v redu, se bo ob vsakem članku spodaj prikazal vesoljček, ki bo bralcem omogočil, da vaš vnos na Bloggerju nominirajo za objavo na glavni strani slovenskega reddita. Stvar pa je potem videti takole:
Lušno, kaj?

Povezani vnosi:

Dobili smo reddit v slovenščini!
Navodila za uporabo reddita

7 komentarjev:

Unknown pravi ...

Koda je na tem naslovu (malo nižje na strani)

http://www.xavodim.com/tools/2006/21

Ker sličice verjetno ne boš shranjeval na svoj server, lahko uporabiš link s te strani http://sl.reddit.com/help/blogger.

Kodo naj bi vtaknil kamorkoli v "The Loop". Razlaga kaj je "The Loop" je tukaj: http://codex.wordpress.org/The_Loop.

Žal nisem nek poseben poznavalec Wordpressa, tako da kaj dosti več kot to ne morem pomagati. Upam pa, da bo dovolj.

Kodo bi ti sicer napisal v komentar ampak komentarji ne sprejemajo tagov za programsko kodo, kar precej oteža stvar. Že to, da sem napisal kodo v zapis mi je vzelo eno uro, da sem našel kaj moram narediti.

Mimogrede. Tvoj post o Baton Bobu sem ruknil na reddit.

fnekrep pravi ...

skušal sem kar iz svojega bloga postati na slovenski reddit pa ne gre, vnese me namrec v izvorni reddit spisek. Nato sem v kodi (na Template-u)zamenjal URL v sl.reddit.com pa tudi ne gre. Kaj mi svetujete?

Unknown pravi ...

Sem opazil, da sem se zmotil v kodi (prevečkrat sem copy/pasteal različne koščke). Kodo sem popravil in v mojem templateu preverjeno dela. Je javljena kakšna napaka ali preprosto ničesar ne pokaže?

Unknown pravi ...

Mimogrede, ravnokrat sem na tvojem blogu stvar preveril in deluje, tako da si očitno zadevo že uredil.

fnekrep pravi ...

da, da zdaj pa deluje! (ponovno sem vnesel popravljeno kodo...)
LP franc

Vesna pravi ...

Jaz sem zdaj 45 minut poskušala vnest tole kodo v moj template. Pa ne gre oz. zgodi in vidi se nič?

Kaj svetuješ?

Hvala v naprej!

Anonimni pravi ...

To verjetno deluje za izvirni Blogger, kako pa je za Blogger Beta? Sem iskal naokoli, pa mi ni uspelo najti.

Se priporočam za rešitev.