četrtek, julij 27, 2006

Družbene novičarske strani

Digg in Reddit sta trenutno med najbolj vročimi stranmi na spletu. Če jih ne poznate, gre za družbene novičarske strani, kjer uporabniki najprej predlagajo spletne strani, nato pa imajo ostali uporabniki možnosti, da za njih glasujejo in jih tako dvignejo na prvo stran. Najbolj priljubljene zgodbe ali novice tako dobijo visoko izpostavljenost.

Obe strani sta v zadnjem času predstavili kar nekaj novosti. Digg, ki je bil od samega začetka usmerjen predvsem v tehnologijo in povezane zanimivosti, je razširil svoje območje delovanja in sedaj pokrivajo tudi politiko, mednarodne dogodke, šport, zabavo, igre in videe. Na uvodni strani lahko izberete področje in raziskujete kaj se trenutno dogaja.

Poleg tega je Digg predstavil tudi laboratorij Digg labs, kjer sta trenutno na voljo dve storitvi. Prva se imenuje Stack. Ta prikazuje sto zgodb, ki so vključene v sistem, in v realnem času kaže kako poteka glasovanje. Z ogledom dobite občutek kako hitro se dogajajo spremembe. Druga novost je Swarm, ki nariše kroge za posamezne zgodbe in prikaže uporabnike, ki so glasovali za zgodbo.

Reddit, na drugi strani ni tako hitro spremenljiv, čeprav mi je osebno boljši. Novice so ponavadi zanimivejše, pa tudi izglasovani članki so ponavadi manj površinski in bolj poglobljeni. V glavnem, Reddit vsake toliko časa naredi ti. Subreddit, ki je namenjen točno določeni temi. V zadnjih dneh so predstavili dva: New York Times in Slate. Če torej želite brati najboljše članke iz teh dveh medijev, preprosto obiščite reddit in uživajte.

Povezani članki

Prenova New York Timesa in nekaj drugih malenkosti
Prišel sem na prvo stran na reddit


Ni komentarjev: