petek, julij 28, 2006

Glasbeni videi alternativnih skupin

YouTube je kar naenkrat omogočil dostop do orjaškega arhiva video vsebin, ki jih drugače verjetno ne bi nikoli videli in tale prijetna stran predstavlja osvežujočo zbirko glasbenih videov alternativnih glasbenih skupin kot so Sonic Youth, Husker Du, Pixies, Joy Division, The Smiths, Mogwai, Violent Femmes in podobnih. Sicer izbira v tem trenutku še ni tako velika, vendar lahko nove vnose predlagate tudi sami. Vsak video si je mogoče ogledati, ga prenesti na disk, zanj glasovati ali pa informacije o njem poiskati na spletni stran last.fm.

Če vam je alternativna glasba pogodu ali pa si želite ogledati, kakšni so video posnetki brez napol nagih deklin in mišičastih zagorelih lepotcev, potem je ta stran definitivno prava izbira. Mimogrede, moj najljubši video je definitivno The Pixies - Monkey Gone to Heaven.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

Joy Division - Atmosphere (režiser Anton Corbijn) je daleč najboljši (video ne glasba) od teh na izbiro. Drugače mi je pa najboljši glasbeni video od Beastie Boys - Sabotage (Spike Jonze).

Poglej si še tole http://www.stylusmagazine.com/articles/weekly_article/stylus-magazines-top-100-music-videos-of-all-time.htm