ponedeljek, julij 03, 2006

404 v resničnem življenju

V petek je Delo v tiskani izdaji objavilo novico, da imajo najbolj obiskano spletno stran med vsemi tiskanimi mediji v Sloveniji. Za začetek čestitke Delu za uspeh spletne strani. Če jo primerjamo s tistim porazom pred par leti je bila prenova več kot uspešna.

Sedaj pa k bolj zabavnim stvarem. Prva stvar, ki sem jo opazil, je bilo dejstvo, da je bil prvi del članka objavljen na prvi strani Dela, na koncu pa je pisalo "Več na 9. strani". Polistam naprej na deveto stran in poglej, poglej članka na tej strani ni bilo. Čisto tipična napaka 404, "Page could not be displayed". Članek je bil natisnjen dve strani kasneje. Precej smešno za članek o spletnem portalu.

Druga stvar, ki me je zmotila, pa je bila naslednja trditev:
Še posebej nas je razveselilo dejstvo, da svojih bralcev nismo
izgubili, kljub temu, da smo pred kratkim za nenaročnike na spletu
zaprli brezplačni dostop do tiskanih vsebin
Me veseli, da so na Delu tako prepričani o svoji nezmotljivosti, toda meritev obiskanosti spletnih strani je bila opravljena aprila in če se ne motim, takrat dostopa Premium še ni bilo. Uvedli so ga, po svojih besedah, pred kratkim in torej verjetno še ni vplival na obiskanost spletnega mesta. Lahko, da se motim, toda zdelo se mi je vredno omembe.

Ni komentarjev: