torek, avgust 01, 2006

Par trikov pri uporabi reddita

Včeraj smo predstavili slovensko različico reddita, ki je naletela na relativno dober sprejem. Hvala vsem, ki ste objavili novice, obenem pa spet pozivam vse, ki imate blog in vam je reddit simpatična ideja, da ga omenite na svojem blogu. Nenazadnje bo lahko reddit uspešen le toliko kolikor bo na njem sodelovalo čim več ljudi.

V glavnem, reddit ima še par trikov, ki jih nisem omenil v svojih navodilih. Prvi je sporočilni sistem in sistem prijateljev. Sporočilni sistem vam omogoča, da drugim uporabnikom reddita pošljete sporočilo. Preprosto kliknete na uporabnika in na desni strani izberete možnost "send message". Ko prejmete sporočilo se vam na desni zgornji strani prikaže rdeča kuverta. Na sliki je prikazana lokacija kuverte.



V glavnem, vsem novim članom sem že poslal pozdravna sporočila, tako da preglejte svoje nabiralnike, če še niste opazili.

Druge uporabnike, ki stalno objavljajo dobre vsebine lahko dodate med prijatelje. Preprosto kliknete na ime uporabnika in nato na desni strani izberete možnost "add to friends". Nato lahko na strani http://friends.reddit.com pregledujete samo naslove, ki so jih objavili prijatelji.

Drugi zanimiv trik je objavljanje vsebin na redditu. Če želite kaj napisati o samem redditu, vam ni potrebno pisati na blog in nato objaviti povezave. Preprosto kliknite na gumb "submit" in v polje z naslovom URL napišite "self". Nato vpišite naslov in kliknite "submit". Na ta način se ustvari nov zapis, kjer lahko v komentar vpišete svoje mnenje ali predloge za reddit. Tako sem včeraj objavil bonton. Pri urejanju imate na voljo nekaj osnovnih načinov oblikovanja, ki so napisani pod poljem za vnos besedila.

Veliko užitkov pri uporabi reddita še naprej.

Ni komentarjev: