torek, februar 07, 2006

Zgodovina Google Talk pogovorov

Ob predstavitvi Google Talka mi ni bilo čisto jasno, zakaj manjka tako ključna možnost, kot je shranjevanje zgodovine pogovorov. Moram reči, da Google Talk uporabljam ves čas, ker je zelo preprost in špartanski, čeprav razumem zakaj večini ljudi ravno zaradi tega ni všeč. To in pa seveda pomanjkanje združljivosti z drugimi ponudniki internetnega klepetanja, kot so AOL, MSN in Yahoo!

No sedaj so predstavili tudi shranjevanje zgodovine pogovorov, ki se presenetljivo shranjuje v vaš poštni nabiralnik, ki ga tako ali tako imate, če uporabljate Google Talk. Na ta način lahko po zgodovini preprosto iščete in jo imate na voljo na kateremkoli računalniku, kar je precej kul. Shranjevanje klepetov morate potrditi tako v nabiralniku kot v Google Talku. Pogovori se shranjujejo v posebno mapo in so tako hitro dostopni.

Govori se tudi, da Google predstavlja novost Gmail Chat, kjer naj bi s svojimi stiki, ki uporabljajo Gmail ali Google Talk klepetali kar preko spletne strani, oziroma poštnega nabiralnika. Ta možnost naj bi se v tem trenutku še preizkušala in ni na voljo vsem uporabnikom.


Technorati Tags: , ,

Ni komentarjev: