ponedeljek, junij 12, 2006

Google skrbi za Firefox

Google je eno izmed največjih podjetij, ki skrbno predstavlja novosti za Firefox. Pred kratkim so predstavili par zanimivih novosti, ki bodo prav prišle predvsem tistim, ki uporabljajo več računalnikov.

Google Browser Sync je posebna razširitev, ki omogoča prenosljivost zaznamkov, piškotkov, zgodovine in shranjenih gesel med različnimi računalniki. Recimo, da v službi uporabljate en računalnik s Firefoxom, doma pa drugega. Preprosto namestite razširitev v oba in med njima se pričnejo prenašati zgoraj omenjeni podatki. V službi zaključite z brskanjem po spletu, doma pa preprosto nadaljujete točno tam, kjer ste končali.

Osebno sem pri namestitvi naletel na težavo, kjer nisem uspel ustvariti računa. Če pri namestitvi dobite napako "Unknown Error" , se da stvar odpraviti tako, da preko menija orodja izbrišete vse osebne podatke.

Druga novost je prenovljena orodna vrstica za Firefox. Sedaj vključuje razširitev za varno brskanje (ščiti vas pred stranmi phishing) in izboljšano iskalno polje, ki vsebuje zgodovino iskanj, predloge iskanj in popravke ob zatipkanih besedah.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Google Browser Sync mi sicer deluje sila uporabna zadeva v navezi s FF, ampak mene bolj skrbi tole shranjevanje gesel... sej je lepo kam google moli s taco (prestavimo vse na web), ampak se mi zdi da vsak ki ima gesla za pomembne stvari, jih 100% ne bo takole "naokoli" dajal...

Unknown pravi ...

Sicer lahko shranjevanje gesel izklopiš (izklopiš lahko vsako stvar posebej), obenem pa Google zagotavlja, da so vsi podatki šifrirani in dostopni samo preko osebnega gesla.

Seveda pa to ne pomeni, da priporočam, da kdo v to shranjuje gesla s pomembnimi osebnimi podatki ali stvari, za katere je lahko pravno odgovoren. Bog ne daj.