torek, junij 20, 2006

Microsoft in Yahoo! predstavila nove Messengerje

Da ne bom pisal samo o Googlu in Firefoxu, še ena novica iz drugih logov: Microsoft in Yahoo! sta danes predstavila vsak svoj Messenger.

Microsoftov Windows Live Messenger ne prinaša nič kaj posebej novega. Malo prenovljen vmesnik, nova ikona v statusni vrstici in reklama v oknu, kjer je seznam stikov. Seveda lahko brezplačno kličete med računalniki, ki ga imajo nameščenega, vzpostavljate video pogovore in sogovornika stresate s tečnimi "nudges".

Yahoo! Messenger se ponaša s podobnimi možnostmi. Torej klicanje med računalniki, klicanje na stacionarne telefone, video pogovori in podobno. Yahoo! Messenger ima po novem tudi vtičnike, ki vas obveščajo o novostih z različnih strani, recimo o novostih na Amazonu, avkcijah na eBayu in podobno.

Osebno sicer uporabljam GTalk za zasebne stvari in Windows Live Messenger za službo, tako da o Yahoo! Messengerju ne vem prav veliko. Dejstvo pa je, da Microsoft s svojim Messengerjem že dolgo ni naredil ničesar pametnega ali posebej revolucionarnega. Še huje, zdi se mi, da je z vsako novo različico stvar bolj tečna, večja in počasnejša.

Ni komentarjev: