torek, junij 20, 2006

Backup Firefoxovih razširitev

Ena od najboljših lastnosti spletnega brskalnika Firefox je možnost razširitve možnosti z razširitvami. Težava pa nastane, kadar na novo namestite operacijski sistem ali pa brskalnik in se potem ne morete spomniti, katere razširitve ste uporabljali nazadnje.

No, v svetu Firefoxa za skoraj vse obstaja rešitev. Pravzaprav sta rešitvi dve: FEBE in CLEO. FEBE vam omogoča, da naredite varnostne kopije vseh nameščenih razširitev, CLEO pa vam omogoča, da vse te razširitve vključite v eno samo veliko razširitev. Poleg samih razširitev pa vam FEBE naredi tudi backup piškotkov, nastavitev in zaznamkov.

Ko morate tako na novo namestiti vse razširitve, preprosto uporabite ta osnovni paket. Uporaba CLEO zahteva nameščeno razširitev FEBE. Vmesnik za backup je malo hecen, saj ob prvi uporabi
na zaslon skoči okno brez kakršnikoli informacij in gumbom OK. Ko stisnete gumb, se vam odpre okno z možnostmi. Domnevam, da razširitev najprej pač zahteva določitev nastavitev, kar ima za posledico tisto čudno okno.

Ni komentarjev: