četrtek, junij 29, 2006

Google Checkout je prispel

Že dlje časa se je govorilo, da naj bi Google predstavil svoj sistem plačevanja preko interneta in danes se je to zgodilo. Moram reči, da sem upal, da Google ta teden ne bo imel nič novega, glede na to, da že skoraj cel teden pišem samo o njih. Heh.

Google Checkout, kot se sistem imenuje, temelji na vaši Google identiteti, torej Gmail naslovu. Ko obiščete stran, najprej vnesete svoje podatke, kot so številka kreditne kartice, naslov in ostale podatke, ki so potrebni za nakupovanje.

Ko ste s tem zaključili, imate možnost, da z enim samim računom kupujete v različnih spletnih trgovinah. Načeloma gre bolj za udobje pri spletnem nakupovanju, kot za resnično inovacijo. Recimo, Google Checkout ni povezan z najbolj priljubljenimi spletnimi trgovinami, kot so Amazon, Barnes&Noble in podobnimi. Seznam trgovin, ki podpirajo Google Checkout je tule.

Vsi nakupi se vam vpisujejo v zgodovino nakupov, kar je načeloma koristno, še posebej če veliko kupujete iz različnih trgovin. Ob iskanju izdelkov v Googlu, se vam ob izdelkih, ki so na voljo preko sistema Google Checkout prikaže majhen zelen nakupovalni voziček, kar pomeni, da lahko izdelek kupite hitro in preprosto.

Gre za še eno Googlovo spletno storitev, ki ni revolucionarna in na prvi pogled kar malo razočara. Nikakor ne dvomim, da bodo stvar nadgrajevali in vključili dodatne trgovine. Do takrat ga lahko preizkusite, po vsej verjetnosti pa ni ravno veliko trgovin, ki bi pritegnile vašo pozornost.

Ni komentarjev: