ponedeljek, november 28, 2005

Civilization 2 zastonj

Še preden skočite, vem, da je zunaj že Civilization 4, ampak Civilization 2 je v mojem spominu še vedno ena najboljših iger, sploh. Spomnim se, ko je izšla, ko bi se moral učiti za kontrolke, namesto tega pa sem sedel za računalnikom in se boril z nemškimi bombniki. Neprespane noči in celodnevne seanse so bile vesten spremljevalec Civilization 2.

Sedaj je Civilization 2 na voljo za brezplačen prenos. Velikost datoteke je nekaj čez 20 MB, priporočam pa ga vsem, ki jih muči nostalgija za računalniškimi igrami iz 90-ih.

Še kratek disclaimer: nisem čisto prepričan, da je prenos popolnoma legalen. Sicer igre verjetno ni več mogoče kupiti, avtorske pravice pa se še niso iztekle. Igra tako sicer spada v kategorijo osirotene programske opreme, kar pomeni, da vas verjetno ne bo nihče preganjal, če si jo namestite in se potopite nazaj v čarobnost ene najboljših strateških iger.

1 komentar:

ill-advised pravi ...

Civilization 2 je bila zelo všeč tudi meni. Celo original sem si takrat kupil in jo potem enkrat igral tako dolgo, da sem zgradil mesta in namakalne naprave praktično po celem svetu in sem na koncu imel čez milijardo prebivalcev :)