četrtek, november 10, 2005

Še enkrat o Sonyu

Mogoče bo kdo pomislil, da sem obseden, glede na to, da je to že tretji zapis o Sonyju, vendar sta tokratni novici preveč sladki, da bi jih kar izpustil.

Prva novica je, da že obstaja prvi trojanec, ki s pridom izkorišča Sonyjev DRM, ki ga glasbeni CD-ji samodejno namestijo na uporabnikov računalnik. Takoj, ko sem slišal, kako se je Sony lotil stvari, sem napovedal, da se bo to zgodilo. Lepo je, če imaš prav.

Druga novica je, da je Sony že prejel prvo tožbo. V Kaliforniji so po njih udarili s skupinsko tožbo (class action lawsuit), kar je edino pravilno. Njihova pritožba je, da se Sonyjev program namesti kot virus (brez vednosti uporabnika) in ga ni mogoče odstraniti z običajnimi postopki.

Me prav zanima, kaj si bo Sony izmislil za Playstation 3? Pogledaš sosedov Xbox in ti pridejo Sonyjevi predstavniki iztakniti oči?

2 komentarja:

Alexey pravi ...

Nokia S60 blogs
Nokia started three weblogs covering their S60 platform: Tommi's S60 appliction weblog , See into S60 and S60 MRKTNGman about "fancy units made of plastic and metal". All the editors who post to these blogs ...
Find out how to buy and sell anything, like things related to company construction mn road on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like company construction mn road!

crni pravi ...

Zdja je pa tale zgodba o Sony-ju ze tris legomenon! :-)