ponedeljek, november 28, 2005

Kolaž vaše spletne persone

Naslednja stvar se mi je zdela precej kul: storitev SuperGlu vam omogoča izdelavo strani, na kateri združite vse svoje informacije iz različnih soritev, ki jih uporabljate. Sliši se komplicirano, ampak v resnici ni. Recimo, da uporabljate Flickr za fotografije, Blogger za blog, De.licio.us za priljubljene zaznamke in last.fm za glasbo. SuperGlu vam omogoča, da vse zadnje novice, skladbe, slike in zaznamke združite na eni strani in tako ljudem omogočite, da vidijo kako ste ta dan zapravljali čas.

Sam sem že na hitro ustvaril svojo stran, ki jo lahko pogledate tukaj. Glede na to, da na večini od družbenih strani nisem najbolj priden (moja Flickr stran bi bila lahko boljša, pa tudi last.fm se lahko zdi marsikomu precej dolgočasen), je to bolj eksperiment, da vidim kako zgleda.

Stran deluje fantastično, kar je za pričakovati, ker je narejena v AJAX-u, uporaba pa je zelo preprosta. Posamezne storitve namreč izberete preko menija in samo vpišete uporabniško ime za storitev. Poleg zgoraj omenjenih je vnaprej nastavljenih še par drugih storitev, seveda pa lahko dodate rss tudi sami.

Uživajte v lepilu! ;)

Ni komentarjev: