petek, november 04, 2005

Neopazni virusi

Varnostni raziskovalec je odkril, da lahko z zvijačo preslepi večino protivirusnih programov. Protitivirusni programi so namreč zasnovani tako, da delujejo hitreje, vendar gre to na račun natančnosti. Raziskovalec Andrey Bayora je odkril, kako lahko protivirusni program pretenta, da ob preiskovanju misli, da gre za datoteko eno vrste, čeprav gre za popolnoma drug tip datoteke. Tako lahko datoteke, kot so EXE ali BAT ostanejo skrite protivirusnim programom. Najhuje pri vsem skupaj je, da trenutno ne obstaja nikakršen popravek, ki bi to napako lahko odpravil, prizadetih pa je večin protivirusnih programov. Več o tem na tej strani.

2 komentarja:

Andrey pravi ...

Consumers sing copy-protection blues
Complaints continue to mount regarding a controversial CD copy-protection initiative by Sony BMG Music Entertainment.
Find out how to buy and sell anything, like things related to road construction safety equipment on interest free credit and pay back whenever you want! Exchange FREE ads on any topic, like road construction safety equipment!

little berlinerin pravi ...

zivjo, prebrala sem vecino tega, kar si napisal in mi je dovolj vsec (beri: blizu), da me zanima, a hodis na caje z nepoznanimi ljudmi, ker ce hodis, bi te jaz povabila na enega. sicer jaz pisem pu erh, ampak tebi ni treba. pisem ti sem, ker pri milem bogu nisem nasla nobenga maila, kamor bi ti lahko bolj na 4 oci. ajd.