četrtek, november 17, 2005

Razširitve za Firefox za urejanje besedil

Nekateri veliko svojega časa preživimo ob tipkanju besedila v različne spletne obrazce. Na primer, komentarji na blogih, zapisi v blogih, udeležba na forumih, Gmail in druga spletna pošta. Za take, kot sem jaz je spletni brskalnik že bližje urejevalniku besedil, kot spletnemu brskalniku.

Dejstvo pa je, da je spletni brskalnik kot urejevalnik besedil precej omejen - ni shranjevanja, ni preverjanja črkovanja ... Toda vse ni izgubljeno, saj lahko z uporabo Firefoxa in nekaterih razširitev odpravite precejšnje število teh pomanjkljivosti. Tako bom danes naredil novo reklamo za Firefox in nekaj razširitev, ki se mi zdijo koristne za vse, ki veliko časa pišejo v spletne obrazce.

1. korak: Namestite Firefox. ;).

Koristne razširitve:

ResizeableTextArea: ta razširitev vam omogoča, da spreminjate velikost spletnega obrazca. Tako vam na vašem 30-palčnem monitrorju ni potrebno stalno skakati gor in dol po majhnem obrazcu. Sicer stvar na Bloggerjevem obrazcu ne deluje najbolje, preizkusil pa sem ga v Yahoo!-ju in deluje odlično.

Spellbound: razširitev vam ponuja preverjanje črkovanja v spletnih obrazcih. Vse kar morate storiti je, da namestite razširitev in si nato prenesete še slovenski slovar z naslednje strani. Voila, konec napak v vaših zapisih.

Scribe: je namenjen vsem tistim, ki si želijo, da bi lahko ob pisanju dolgih postov vmes sem ter tja shranili svoj zapis. Scribe vam to omogoča. Preprosto Usekate CTRL+S in stvar se shrani v datoteko na disku. Konec izgubljenih zapisov. Samo opozorilo za uporabnike Bloggerja: CTRL+S bo vaš zapis shranil in objavil, tako da se shranjevanje pač opravi preko menijskega vnosa Datoteka/File in Save entry ali pa Save Entry as

Ni komentarjev: