torek, oktober 11, 2005

Predstavitve so nočna mora

Moja služba zahteva veliko posedanja na različnih predstavitvah, kjer poslušam veliko predavateljev, ki so resnično zelo zelo dolgočasni. Dobrega predavatelja ni težko opaziti, saj je to ponavadi tisti predavatelj, pri katerem ti oči ne začnejo lesti skupaj in ne začneš zehati. Bil sem že na predavanjih, kjer sem brez slabe vesti odprl laptopa in pričel igrati igrice. Sicer se zavedam nespoštljivosti, ampak določena predavanja so resnično slaba.

Zato sem vesel, da obstajajo odlične reference, kot je na primer tale blog. Na njem so predstavljene različne tehnike in pristopi k predavanjem in oblikovanju predstavitev, osnovno sporočilo pa je seveda: oblika ne sme vplivati na vsebino. No ja, drugo sporočilo je: seznami so slabi.

Ko smo že pri predstavitvah priporočam še naslednjo stran.

Še nekaj: ravno danes je na zgoraj omenjenem blogu objavljen zelo dolg PDF o predstavitvah in napakah, ki se pri njih predstavljajo. Gre za diplomsko delo, zaradi česar je stvar zelo obsežna, tako da je tudi sam še nisem utegnil prebrati. Prvih 20 strani pa je izgleda zelo zanimivo. Pojdite in berite.

Ni komentarjev: