sreda, junij 13, 2007

Naredite kompilacijo najljubših pesmi

Ena od stvari, ki jih prinaša internet je čedalje lažji dostop do glasbe v vseh oblikah. Ne glede na to, ali gre za prenose mp3 ali preprosto pretakanje iz različnih strani, nam do glasbe ni več ravno težko priti. Pred kratkim sem tako odkril spletno stran Project Playlist, na kateri lahko ustvarite seznam najljubših skladb in jih pokažete svojim obiskovalcem, prijateljem ali pa naključnim brskalcem po spletu.

Izdelava seznama je preprosta. Nanj lahko uvrstite 75 pesmi, ki jih morate vpisati ali pa jih potegnete s seznamov drugih uporabnikov. Zanimiv pristop je v tem, da se skladbe vlečejo iz najrazličnejših virov po vsem spletu. Torej verjetno niso popolnoma legalne, ampak ideja je zanimiva, saj gre v osnovi za nekakšen distribuiran sistem predvajanja glasbe. Storitev tudi ustvari vašo osebno stran, mojo pa si lahko ogledate tukaj.

Spodaj se nahaja moja kompilacija, ki nima zapolnjenih vseh 75 skladb, ker sem že za to porabil preveč časa. Vsak seznam in vključen predvajalnik lahko preprosto objavite na blogih, spletnih straneh ali MySpace in podobnih družabnih straneh.




Skratka, gre za simpatičen dodatek rastočemu številu glasbenih storitev, ki je še posebej dobrodošel sedaj, ko so nam ukinili Pandoro. Zahvalimo pa se seveda lahko samo pogoltni glasbeni industriji.

Ne pozabite glasovat :), spodaj pa še nekaj povezanih člankov:

Konkurenca Pandori in last.fm
Pandora ima rada družbo
Pandora hitro meša

Ni komentarjev: