sreda, junij 27, 2007

Picasa na mobilnih telefonih in zemljevidu

Picasa Web Albums so spletno dopolnilo odlične Googlove Picase, ki je verjetno dom našla tudi na števlnih slovenskih računalnikih, sodeč po številu zadetkov z iskalnikov s tem geslom. Temu primerno tudi Google stalno nadgrajuje in dodaja nove možnosti.

Mobilni dostop do spletnih albumov

Ta teden so nas prijetno razveselili z mobilnim dostopom do Picasinih spletnih albumov. V spletni brskalnik na svojem mobilnem telefonu preprosto vpišete http://picasaweb.google.com/m/ in že lahko svojim prijateljem kažete fotografije, ki ste jih naredili in shranili v spletni album.

Geografsko označevanje slik

Druga novost je geografsko označevanje slik iz spletnih albumov na Google Maps. Picasa že nekaj časa omogoča geografsko označevanje slik v Google Earth, sedaj pa so to možnost dodali tudi spletnim albumom. Geografsko označevanje vam omogoča, da vsaki fotografiji dodate informacije o tem, kje ste jih naredili.

Ko sedaj pregledujete svoje albume se vam prikaže tudi gumb "Map Photos".

S klikom na gumb se vam prikaže okno, preko katerega označujete svoje slike. Postopek skoraj ne bi mogel biti bolj preprost, saj iz stolpca na levi preprosto izberete sliko in jo potegnete na zemljevid na desni strani. Poleg tega imate tudi možnost, da preprosto vpišete ime mesta in zemljevid vas sam postavi na to mesto. Nato morate samo še bolj natančno odkriti lokacijo in postaviti fotografije.

Na levi si lahko ogledate, kako stvar izgleda v praksi.

Spodaj pa še nekaj povezav na starejše članke na temo Picase in drugih tovrstnih storitev.



Picasini spletni albumi na blogu
Novosti s Flickra

Ni komentarjev: