torek, junij 26, 2007

Varnostna kopija blogov na Bloggerju

Kljub temu, da je Blogger izredno priljubljena in kakovostna blogerska platforma, ima vseeno nekaj pomanjkljivosti. Med temi je skoraj zagotovo eno najbolj bolečih dejstev pomanjkanje možnosti varnostnega shranjevanja blogov. Toda saj Googlu vsi zaupamo, ker če kdo, ravno oni vedo, kako shraniti podatke? No ja, ni ravno nujno.

Za vsak slučaj je priporočljivo narediti varnostno kopijo in če nimate ravno navade shraniti vsakega zapisa, ga pedantno označiti in nato shraniti na disk ter varnostno skopirati ob rednih tedenskih intervalih, obstaja rešitev. BlogBackupOnline je spletna storitev, ki vam omogoča, da naredite varnostne kopije različnih vrst blogov, med katerimi je seveda Blogger, tu pa so še LiveJournal, MSN Live Spaces ter Wordpress.

Postopek je relativno preprost in vam omogoča, da naredite posnetek celotnega bloga, nato pa se enkrat na dan izvede varnostna kopija novih zapisov. Varnostno kopijo lahko izvozite v formatu XML in jo, če vam kdaj blog popolnoma izgine, naložite nazaj na strežnik in omogočite svojemu blogu, da zasije v vsej svoji slavi.

Mimogrede, moj blog je s 386 zapisi velik 1,65 MB. Za varnostno kopijo imate na voljo 50 MB, tako da se vam ni treba bati za pomanjkanje prostora.

Povezani zapisi:

Blogger v razvoju
Blogger me nima več za spammerja

Ni komentarjev: