sreda, junij 27, 2007

Na hitro o par malenkostih iz Googla

Zelo na hitro o nekaj novostih iz Googla, kjer očitno še niso odšli na poletno spanje. Najprej o Google Earth, kjer je Google predstavil prenovljeno galerijo datotek .kml. Če niste ravno vešč uporabnik, gre za datoteke, kjer so shranjeni najrazličnejši podatki o krajih, ki si jih ogledujete. To lahko pomeni karkoli: krizo v Darfurju, arheološka najdišča ali vrtanje na Antarktiki. Informacije zbirajo različne organizacije in posamezniki, v galeriji pa so na voljo izbrane zbirke.

Druga novost je slikovni prikaz novic na Google News. Namesto novic in kratkih opisov, se prikažejo slike, ki naj bi najbolje opisale posamezne dogodke. Ko miško premaknete nad sliko, se na desni prikaže naslov in kratek opis zgodbe. Zanimiv pristop.




Zadnja stvar, ki bi jo izpostavil je novost v Google Docs, ki so v nadzorni plošči dobili prenovljen videz in mape. Datoteke lahko vlečete iz seznama v mape, ki so očitno zamenjale oznake. Vsaj kolikor sem lahko videl, so bile datoteke, ki sem jih označil z oznako "blog" prenesene v mapo s tem imenom.

Ni komentarjev: