sreda, junij 06, 2007

Preprostejše komentiranje zapisov

Komentiranje blogov je včasih težavno. Predvsem v situaciji, kjer prebereš zapis, se z njim strinjaš, se ti pa ne zdi ravno potrebno, da bi napisal "Res je", ali pa "Zanimivo". Seveda se je našel nekdo, ki je našel tudi rešitev na to vprašanje. Clickcomments je košček Javascripta, ki ga vnesete na svoj blog in vašim bralcem omogoča, da vam brez komentiranja posredujejo svoje mnenje o zapisu. Tako vam lahko bralci sporočijo, da je zapis všečen, da jih je navdihnil, prevzel, da želijo o tej tematiki prebrati več, da ste ustvarjalni ali pa da ste odkrili zanimivo zadevo. V bistvu gre za nekakšno mini anketo o vsakem zapisu, ki ga objavite. Še posebej všeč mi je grafična zasnova, odgovorov, ki je v praksi videti nekako tako:


533555869_736d7f4d9d


Za uporabo ne potrebujete gesla ali česarkoli, saj se na vsakem zapisu odgovori štejejo posebej. Poleg tega lahko uporabniki izberejo tudi več možnosti za vsak zapis.


Še nekaj je zanimivo. Če uporabljate novo različico Bloggerjevih predlog se zadeva integrira v vaš blog z dvema klikoma, brez ročnega vnašanja skripte. Sam sem samo zaradi tega preskočil na novo različico, kar se odraža v nekoliko drugačni obliki bloga. Drugače pa se mi zdi novi princip precej všečen.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Bom komentiral kar v obliki ClickComments: Great Find.

To je res zelo uporaben dodatek za blog. Jaz mislim, da bodo ClickComments kmalu postali standard.

Anonimni pravi ...

Hja vidim da tudi ti bereš TechCrunch ;)

kat. pravi ...

uporabno, hvala :)