ponedeljek, marec 19, 2007

Nekaj razglasov

Še par razglasov, ko imam ravno čas.

1. V četrtek, 22.3. sodelujem na okrogli mizi na oglaševalskem festivalu SOF v Portorožu. Čeprav nisem ravno oboževalec tovrstnih dogodkov, mi povabilo laska. Med ostalimi gosti lahko najdete Kamenka iz Microsofta, Domna iz L-Files, Tamaro iz Centrifuge in Hirkani. Naslov predavanja je "Blogerji med mitom in realnostjo" No ja, upam, da bo zadeva zanimiva, seveda pa ste vabljeni vsi, ki boste prisotni v Portorožu, da se udeležite okrogle mize. Če pa boste tam, bo verjetno to tudi odlična priložnost, da gremo še na kakšno kavo ali kaj drugega.

2. Robi in Hirkani sta me povabila k sodelovanju pri skupinskem blogu Mala šola računalništva. Gre za blog, kjer naj bi čim več ljudi pisalo osnovne nasvete za uporabo računalnika. Hvalevredno početje, ki se mu z veseljem pridružim, če imam priložnost. Zaenkrat smo zbrali nekaj zanimivh nasvetov od združevanja tekstovnih datotek v Linuxu do tega, kako lahko Google uporabljamo kot kalkulator. In še preden mi kdo skoči v lase - o tem sem pisal pred Jonasom ;).

3. Z boljšo polovico sva pred časom ustanovila podjetje - prevajalsko agencijo po imenu Zvezda 11 (spletne strani še ni, pa še bo). V glavnem je stvar taka, da se je obseg dela povečal, tako da iščeva honorarne sodelavce in dolgoročno tudi koga, ki bi se zaposlil. Gre predvsem za prevajanje tehničnih in trženjskih besedil s področja računalništva. Iščeva torej prevajalce, pogoji pa so naslednji
  • Dobro znanje angleškega jezika in res dobro znanje slovenskega. Če ste sposobni prevajati v angleščino, toliko bolje.
  • Roki so za vas svetinja in ne le ohlapna smernica :)
  • Ustvarjalnost
  • Hitrost pri prevajanju in pisanju
  • Navdušenje nad računalništvom in drugimi informacijskimi ter digitalnimi tehnologijami
Če koga zanima, naj se mi javi na mail tritecomment@yahoo.com, potem pa se bomo dogovarjali naprej.

2 komentarja:

K pravi ...

Svet je majhen. Na tvoj post me je opozoril moj dragi, programer, ker sem nedavno ustanovila Prevajalsko pisarno Glagolite, ki ima sedež borih 400 m zračne črte od vajinega :)

Kitty

Unknown pravi ...

Očitno ni tako majhen, ker meni ni nič jasno. Se lahko slišimo po mailu? je v zapisu. lp.