ponedeljek, marec 05, 2007

Brezplačni (in legalni) torrenti

Ste vedeli, da bittorrent ni namenjen le piratiziranju in da lahko preko njega dobite tudi legalne zadeve? Obstaja namreč kar nekaj strani, ki vam omogočajo, da si preko bittorrenta trdi disk napolnite s popolnoma legalnimi vsebinami.

Prvi je Legit Torrents, kjer so na voljo različne vsebine, kot so filmi, demonstracijske različice iger, knjige in programska oprema. Vsebine so relativno zanimive in priporočam ogled. Drugi v vrsti je Public Domain Torrents, ki se posveča predvsem filmom, ki so dovolj stari, da so prišli v javno last. Ogledate si lahko filme, kot so The Last Man on Earth, The Little Shop of Horrors, Reefer Madness in številne druge.

Za glasbene navdušence sledi bt.etree.org, kjer so zbrani koncertni posnetki skupin, ki odobravajo snemanje svojih koncertov in distribucijo dotičnih posnetkov. Zadnji link je namenjen navdušencem nad Linuxom. LinuxTracker je seveda namenjen prenašanju distribucij operacijskega sistema Linux. Zadeva je zanimiva, ker vam omogoča, da si prenesete zelo specializirane različice bolj znanih distribucij. Tako imate recimo na voljo Ubuntu Ultimate Gamers, Ubuntu Mini Edition, Ubuntu Christmas Edition in številne druge.

Še obsežnejši seznam lahko najdete na tej strani.

Ni komentarjev: