petek, marec 30, 2007

Prenovljeni Google Notebook

Google Notebook je nekakšna konkurenca de.licio.us in drugim sistemom za shranjevanje spletnih strani in zaznamkov. Te dni so pri Googlu predstavili prenovljen videz, ki je sedaj bolj AJAX-ovski in privlačen.

googlenotebok.jpg

Osnovne funkcionalnosti se niso spremenile. Storitev lahko uporabljate preko spletne strani ali pa preko razširitve za Firefox. Razširitev deluje tako, da ko naletite na stran, ki vam je všeč, preprosto kliknete na znak razširitve in dodate stran med zaznamke. Če ste izbrali besedilo ali sliko, bo ta samodejno dodana v opis strani. Dodajate lahko tudi komentarje, žal pa še vedno ni oznak, ki so naredile de.licio.us tako koristne.

Dobrodošlo je, da lahko posamezne zaznamke urejate v "zvezke" in nato vsak posamezni zvezek delite z drugimi preko funkcije "Share". Predstavljam si, da je lahko to koristno, če zbirate informacije na določeno temo in nato želite to pokazati širnemu svetu.

Na nek način se mi zdi, da je zadeva na nek način podobna Tumblrju, le da je nekoliko bolj zasebna. Tumblr je pač namenjen celemu svetu. Mimogrede, na prejšnji povezavi se nahaja moj tumblelog, ki ga še kar redno osvežujem.

Še malo o drugih (malo povezanih) stvareh:

Tumblr - umazan in hiter blog
Fensi teme za Googlovo domačo stran

Ni komentarjev: