sreda, marec 21, 2007

"Fensi" teme za Googlovo osebno domačo stran

Google je danes predstavil zanimivo novost za svojo personalizirano domačo stran. Saj veste, to je tista stran, ki jo lahko uporabljate za spremljanje novic in v osnovi deluje podobno kot bralec RSS. Sedaj so strani dodali teme, ki vam osebno stran ozaljšajo z barvami in grafičnimi elementi. Na izbiro je kar nekaj tem, osebno pa mi je najbolj všeč "Sweet Dreams", ki je ponoči temna, podnevi pa se posvetli in lahko na njej spremljamo pot sonca čez nebo. Precej simpatično. Kakšna je stvar v praksi, si lahko pogledate na zaslonski sliki:

googleig.jpg

Druga novost pa se tiče samega iskanja. Dodali so posebno "škatlico", ki vam na hitro okaže določene informacije. Recimo, da kot iskalni pojem napišete Apple, vam bo Google sedaj ob rezultatu pokazal majhen plus, ki ga lahko kliknete in takoj vam bo prikazal finančne informacije o podjetju. Stvar v praksi:

googlebox.jpg

Enako deluje tudi pri lokacijah, ki so vpisane v Google Maps. Vpišete restavracijo in klik na plus vam prikaže zemljevid in lokacijo restavracije. Žal Slovenija ni med državami, ki bi jih Google Maps podpiral. Oh ja.

Je pa zanimivo, da Google s takimi dodatki nekako ni več zadovoljen s tem, da si na njihovi strani le sekundo, kolikor traja, da klikneš na rezultat. Uvedba take novosti očitno kaže, da si želijo, da bi bili uporabniki pri njih dlje.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Ravno danes sem se odpravil uredititi tole googlovo osebno stran in sem opazil teme. Sam uporabljam Tea House. Mislim, da imajo vse teme opcijo prikazovanja položaja sonca, Tea House poleg spreminjanja položaja sonca spreminja tudi ostalo sliko (prek kako uro so bili vsi na malici, sedaj pajac pridno vesla, zjutraj so lovili ribe). Zabavno :) Pa nisem nek ljubitelj načičkanih strani ampak takili bonbončki me pa prijetno presenetijo :)
Opazil sem, da ima google že tudi gadgete za 24ur in delo.si, kaj pa za dnevnik? ga je kdo našel, naredil?

Unknown pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Anonimni pravi ...

tudi sam se ravno danes uredil to googlovo stran..nisem pa vedel da so nove tudi teme,ql prej sem uprabljal samo google reader.. super