sreda, februar 07, 2007

Google Docs dodal preverjanje črkovanja v slovenščini

Google Docs & Spreadsheets, če slučajno ne veste, je spletni urejevalnik besedila in preglednic. Seveda za resne uporabnike ne bo ravno nadomestil Worda ali emacsa, je pa lahko včasih prav koristna zadeva.

V zadnjem času so dodali dve zanimivi novosti. Prva je, da lahko v Docs & Spreadsheets odprete .doc (Wordove) datoteke, ki jih prejmete po elektronski pošti v Gmail. Krasna zadeva, če hočete samo na hitro pogledati datoteko, ne da bi jo morali prenašati na disk in potem odpirati v Wordu.
Druga novost je čisto sveža. Google Docs je dodal preverjanje črkovanja v 18 novih jezikih in sedaj podpira tudi slovenščino. Sedaj se sicer ne spomnim, ali je Firefox, ki od različice 2.0 podpira črkovanje obrazcev, deloval tudi v Docs & Spreadsheets, toda novost bo vsekakor dobrodošla za vse uporabnike Internet Explorerja, ki te možnosti nimate.

Kar je res sladko, je predvsem izobilje jezikov, ki jih običajno v Wordu običajni uporabniki nimamo. Tako lahko sedaj pišete v francoščini, nemščini, finščini in številnih drugih jezikih in Google Docs & Spreadsheets vam bo pomagal popraviti napake.

Še nekaj. Pojavljajo se govorice, da naj bi Google predstavil tudi orodje za izdelavo predstavitev v stilu PowerPointa. Bomo videli, kaj se bo izcimilo iz tega.

1 komentar:

Anonimni pravi ...

"Sedaj se sicer ne spomnim, ali je Firefox, ki od različice 2.0 podpira črkovanje obrazcev, deloval tudi v Docs & Spreadsheets"

je