petek, januar 06, 2006

Svež pogled na zaznamke de.licio.us


Vsi, ki berete ta blog verjetno že veste, da sem velik oboževalec spletne storitve za shranjevanje zaznamkov, de.licio.us. Danes sem odkril novo storitev, ki je zgrajena na temeljih, ki jih le-ta nudi. Gre za expialidocio.us (poskusite to ponoviti zelo hitro trikrat zapored), ki vam omogoča prikazovanje oznak s katerimi ste v določenem časovnem obdobju opremili svoje zaznamke. Tako lahko pogledate, kaj vas je v določenem obdobju najbolj zanimalo.

Stvar izgleda zelo lepo, čeprav ni neposredno koristna.

Mimogrede, koliko bralcev uporablja de.licio.us ali podobne storitve? In če ne, zakaj ne?

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Naročen na par delicious feedov ampak bolj iz radovednosti, sam se pa s temi zadevami na zabavam. Nimam potrebe ali posebne želje pa tud uporabnost tega koncepta se mi ne zdi na posebej zavidljivem nivoju.

jaka pravi ...

Meni je to eden izmed boljsih izumov v zadnjem času.

Mirno si lahko shranim vse stvari, na katere slucajno naletim na netu in ki se mi zdijo, da mi utegnejo koristiti.

Tudi za sluzbo si shranjujem recimo vso zakonodajo/judikate/članke pod bundle pravo, kar je tudi ful uporabno, ker stvari tako dosežem precej hitreje, kot če bi to shranjeval na disk.

Jih pa skoraj ne uporabljam za dostopanje do vsakodnevnih linkov, ker imam za to linke na orodni vrstici ali pa linke na precej primitiven način kar ročno vpišem v browser.