četrtek, januar 05, 2006

Nov spletni bralnik feedov RSS

RSS je moja strast, kot ste verjetno že opazili. Za branje sicer zvesto uporabljam Bloglines (mislim, da že dve leti) vendar to še ne pomeni, da ne bi bil pripravljen zamenjati, če bi našel boljšo rešitev. Osebno prisegam na spletne storitve za branje, ker mi namizni programi niso bili nikoli všeč in imam raje čimveč stvari kar v brskalniku, ki je tako ali tako prižgan 24 ur na dan.

Zadnjič sem odkril nov bralnik, imenovan AlmondRocks, ki je kar všečen, čeprav na prvi pogled izgleda precej špartanski. Najboljša stvar je registracija, pri kateri preprosto vpišeš samo uporabniško ime in geslo. Ne zahtevajo nobenega naslova elektronske pošte in nič drugega. Zelo všečno. Po prijavi imaš priložnost, da dodaš nekatere bolj priljubljene in izbrane bloge in spletne strani. Dodajanje predlaganih feedov je izredno preprosto, saj le klikneš na ime strani in že je dodana.

Vsi blogi se dodajo na levo stran bralnika in kažejo koliko neprebranih novic imate. Všeč mi je pristop, da so ob kliku na želen feed RSS vse novice označene kot prebrane, ker osebno nikdar ne klikam vseh novih novic, istočasno pa vedno želim vedeti katere so res nove. Če še nimate izbranega pregledovalnika novic, priporočam, da preizkusite AlmondRocks.

Ni komentarjev: