sreda, januar 18, 2006

Shranjevanje spletnih strani na drug način

Več ali manj ves čas pišem samo o de.licio.us, čeprav obstaja na kupe različnih "družbenih" strani za shranjevanje zaznamkov. Večina jih je samo "okrancljana" različica de.licio.us, zaradi česar me nikakor niso navdušili.

Danes pa sem odkril Clipmarks, ki se mi zdi na prvi pogled izredno kul. Stvar je na voljo kot razširitev za Firefox, ko pa je enkrat nameščena, imate možnost, da shranjujete samo dele strani in ne le hiperpovezave, kot je to na voljo pri de.licio.us. Nekatere storitve omogočajo shranjevanje celih strani, Clipmarks pa je poseben v tem, da lahko shranite le besedilo, ki je, odkrito povedano, največkrat najzanimivejši del strani. Prav tako lahko shranite samo posamezne odstavke ali izjave. Izredno kul. Izbiranje delov strani je izredno preprosto in deluje odlično.

Toda tu se zgodba šele začne. Seveda lahko vsak zaznamek opremite z naslovom in oznakami, kar vam omogoča, da ga kasneje hitreje najdete. Še več, zaznamek lahko naredite javen in nato spremljate kaj so imeli o njem povedati drugi ljudje.

Stvar še preizkušam, toda prvi vtisi so izredno pozitivni, razen uporabniške strani, ki je malo preveč natlačena in tako pač ne dosega standarda preprostosti, ki ga poznamo iz Googla ali pa de.licio.us.

Ni komentarjev: