torek, januar 24, 2006

Pisanje blogov je ravnokar postalo bolj preprosto

Že pred časom sem pisal o razširitvi Performancing, ki ti v Firefox namesti pravo blogersko orodje iz katerega lahko preprosto blogate, ne da bi se morali odpraviti na uradno stran svojega bloga. Danes so predstavili novo različico, ki prinese par sladkih novosti in izboljšav.

Med pomembne novosti sodi podpora za Technorati, kjer lahko na hitro pogledate kateri drugi blogi so že pisali o strani, ki jo omenjate v svojem prispevku. Potem je tu podpora za de.licio.us, kar pomeni, da lahko svoje shranjene povezave izredno preprosto poiščete neposredno iz razširitve Performancing.

Novost je tudi dodajanje oznak Technorati, kar pomeni, da je mogoče ob pisanju vnosa dodati tudi oznake, s pomočjo katerih je laže najti vaš zapis v bazi Technorati. Ta vnos, recimo nosi oznake "bloganje, performancing, firefox".

Novosti je kar nekaj in vsem, ki pogosto blogate priporočam to res enkratno razširitev.


Technorati Tags: , ,

2 komentarja:

sv3der pravi ...

vse lepo in prav, vendar je to dodatek za ff 1.1 in ne zadnjo verzijo 1.5 :(

Unknown pravi ...

Heh. Čisto tako ni. Ime razširitve je Performancing for Firefox 1.1, kar pomeni, da je "1.1" različica razširitve in ne, da je razširitev za Firefox 1.1, ki mimogrede ne obstaja. Firefox je bil razvit do 1.0, naslednja različica pa je bila že 1.5.