petek, januar 27, 2006

Nadaljevanje moje obsedenosti

Glede na to, da sem ta teden že priznal svojo zasvojenost z novicami je mogoče primerno, da danes predstavim par zanimivih strani, ki ponujajo malo drugačen pogled na novice.

Prva je What's Up, ki prikazuje stalno osvežen zemljevid sveta, na katerem se prikazujejo nove zgodbe tako kot so objavljene na različnih novičarskih straneh. Izredno eleganten način prikaza novic v posameznih delih sveta. Prilagam tudi zaslonsko sliko.


Druga stran prikazuje oznake novic, ki so bile objavljene na Yahoo! News. Tako je mogoče izredno hitro pogledati katere so najpomembnejše novice dneva glede na ključne besede.

Tretja stvar je Google Date, kamor vpišeš nek datum, stran pa v Googlu poišče kaj se je tisti dan zgodilo. Razvrstitev po relevantnosti ni ravno najboljša, ravno to pa je odgovorno za par smešnih rezultatov. Recuimo eden od dogodkov na moj rojstni datum:

Ob 8:30 je Robert Root, lastnik bencinske črpalke na avtocesti Highway 177, v okrožju Pottawatomie County, opazoval dve ženski, eno belo, drugo črno, ki sta se bližali njegovi črpalki iz avta, ki je bil parkiran kake pol milje navzdol po avtocesti.

Svašta.

Ni komentarjev: