ponedeljek, januar 09, 2006

Še manj računalniško obarvano

Danes sem se odločil, da vam dan razsvetlim z nekaj zanimivimi linki na neračunalniške zadeve. Prvi link vas popelje na članek, ki ga boste veseli vsi, ki ste imeli v srednji šoli (ali kako drugače) opravka s Proustovim Iskanjem izgubljenega časa. Če omenim magdalenice verjetno vsi veste o čem govorim ... No, v tem članku se avtor ukvarja ali je Proust v resnici jedel magdalenice, ko je napisal slavni sestavek. Njegov končni zaključek je, blago rečeno, presenetljiv. Preberite sami.

Drugi link je na predstavitev stripa Calvin and Hobbes (nekaj časa se je pojavljal v Delu pod imenom Gašper in Hops, ali nekaj takega), ki je moj najljubši strip. Če ga ne poznate, gre za strip o šestletnem dečku in njegovem plišastem tigru, ki v njegovi domišljiji vedno znova oživi. Kratek pregled v enajstih korakih vam bo dal predogled tega resnično klasičnega stripa. Več stripov pa je na uradni strani stripa.

Zadnji link vas popelje na stran z 10 najboljšimi znanstvenimi poskusi v zgodovini, kjer se nahajajo take stvari kot so slavni Gallilejev poskus z metanjem krogel in moj, osebno najljubši znanstveni eksperiment, Foucaultovo nihalo.

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Focaultovo nihalo je bla meeega meeega knjiga!!! :-) če je to tvoj naj eksperiment, pol si tudi domač v Ecovi knjigi :-)

dobim pa celo zbirko risank Bananaman oziroma slovenjeno Banananjam!
huuuraaa

Unknown pravi ...

Ja, res sem jo bral in mi je še vedno zelo pri srcu.

Glede risanke pa bi se mogoče kaj pogajali?

Anonimni pravi ...

ni problema!
kar po emailu

Anonimni pravi ...

Poglej si še Zits - http://zits.deefa.com/

in PhD (noro dobra zadeva) ;)
http://www.phdcomics.com/comics/comics.php

Anonimni pravi ...

phd comicse poznam...dobre zadeve...


poglej tudi http://www.glasbergen.com/
super zadeva :)