petek, oktober 30, 2009

Inteligentni video vrača udarec

V skladu s svojim prepričanjem, da je internet pozitivna sila, ki nam omogoča, da si ogledamo še kaj drugega, kot le slike mačk sledi naslednji zapis. Čeprav, roko na srce, ICanHasCheezburger rules!

O pametnih spletnih video posnetkih sem že pisal (zbirka zapisov je spodaj), sedaj pa k zbirki dodajam še tri spletne strani.

1. Forum Network vzdržujeta ameriški javni radio in televizija - PBS in NPR. Stran združuje dokumentarce, intervjuje in predavanja tako v avdio kot video obliki. Vsebine so organizirane v vsebinske sklope, kot so zgodovina, tehnologija, politika, družbene teme in precej drugih.Veliko vsebin lahko prenesete na računalnik ali iPod.

2. Arkive je sekirica v medu za vse ljubitelje živali. Stran namreč združuje informacije, slike in video posnetke ogroženih vrst. Oglejte si velikega belega morskega psa.

3. Internetni arhiv ima sicer že tako lepo zbirko video posnetkov v javni domeni, pred kratkim pa so dodali še posebno stran za filme noir. Filme, kot so D.O.A., Suddenly in Beat the Devil lahko gledate na spletu ali pa jih prenesete na svoj računalnik. So namreč v javni domeni in torej popolnoma legalni.

Zdaj pa še stran, ki ni usmerjena k videu, je pa vseeno primerna za vse, ki želite ostati na tekočem z znanstvenimi odkritji. Futurity.org združuje novice o raziskavah in rezultatih najpomembnejših ameriških univerz. Očitno so se naveličali slabega poročanja medijev in ustvarili privlačno stran, ki nudi številne zanimive novosti - od vpliva asteroidov na avtizem do ekoloških novic.

Če vam je bil zapis všeč, imate različne možnosti, da blog spremljate še naprej: moj Twitter profil ali pa RSS tega bloga.