četrtek, oktober 29, 2009

Preprosta namestitev paketov aplikacij

Glede na to, da je te dni na trg prišel Windows 7 bo na sveže postavljenih kar nekaj osebnih računalnikov. Je pa to eno najbolj mukotrpnih opravil, saj je potrebno poleg samega operacijskega sistema namestiti še cel kup drugih aplikacij. Avtorji storitve Ninite upajo, da bo ljudem njihova storitev vsaj nekoliko olajšala življenje.

Gre za spletno storitev, kjer so našteti različni brezplačni programi. Poklikamo tiste, ki jih želimo namestiti in stisnemo gumb. Storitev nam pripravi namestitveni paket, ki samodejno s spleta potegne vse izbrane programe in jih namesti. Izredno koristna stvar ob prvi namestitvi operacijskega sistema.

Vključena je večina brezplačnih priljubljenih programov, od Firefoxa in Chromea do Picasse in iTunes. Ne manjkajo niti dodatki, kot sta Flash in Silverlight. Na voljo imate res lepo zbirko in večino jih uporabljam tudi sam in priporočam. Obiščite njihovo spletno stran in si jo uvrstite med zaznamke, saj gre za res koristno storitev z res dobro izbranimi aplikacijami.

Če vam je bil zapis všeč, imate različne možnosti, da blog spremljate še naprej: moj Twitter profil ali pa RSS tega bloga.

Povezani zapisi
Takojšnje sporočanje? Takoj! 1. del
Takojšnje sporočanje? Takoj! 2. del