sreda, avgust 05, 2009

Nekaj novosti in povezav

Nimam ravno časa, da bi se poglobljeno posvečal vsaki od naslednjih novic, tako da sledi le kratek seznam povezav.

Delicious sedaj spremlja Twitter

Delicious je izvirna storitev za družabne zaznamke, vendar je v preteklih letih malo zaostajala pri novostih. včeraj so predstavili novo možnost "Fresh Bookmarks", ki spremlja povezave, ki jih ljudje izmenjujejo po Twitterju in drugih sistemih. S tem dopolnjujejo sicer eno najbolj koristnih možnosti prikaza najbolj priljubljenih zaznamkov.

Flickr s prenovljenim iskanjem

Flickr je dodal nekaj novih možnosti iskanja - nove poglede na rezultate ter prikaz povezanih skupin, fotografov, oznak in krajev. Poleg tega je sedaj mogoče z nekaj kliki dodajati in odstranjevati različne parametre iskanja. Povezava kar na njihov blog, kjer pojasnjujejo novosti.

I Can Has Cheezburger je priljubljen

Blog I Can Has Cheezburger, ki je odgovoren za LOLCats, morate poznati, če ne niste na spletu :). Podjetje upravlja več različnih blogov, med katerimi je tudi priljubljeni Fail Blog. V glavnem, omrežje je izredno priljubljeno in mesečno doseže 170 milijonov (!) naloženih strani. te dni so predstavili nov blog, Emails from Crazy People.

Dokončan video King Rat od Modest Mouse

Običajno videu ne bi posvetil posebne pozornosti, vendar si ta primer zasluži izjemo. Najprej - gre za komad King Rat s čisto novega EP-ja Modest Mouse, ki nosi naslov No One's First and You're Next. Video je nekaj posebnega, ker je na njem delal Heath Ledger pred svojo smrtjo, sedaj pa ga je njegovo produkcijsko podjetje zaključilo in objavilo. Video za oboževalce Modest Mouse in Heatha Ledgerja sledi:



Če vam je bil zapis všeč, imate različne možnosti, da blog spremljate še naprej: moj Twitter profil ali pa RSS tega bloga.

Povezani zapisi 


Twitter za začetnike
Google TipJar, Readability in pisanje za splet
Modest Mouse - The Stars are Projectors