sreda, februar 18, 2009

Kako na hitro do novic z določenega področja

Alltop je odlično orodje, če želite na hitro odkriti bloge in spletne strane, ki se ukvarjajo z določeno tematiko. Na osnovni strani imate na voljo področja, ki jih lahko spremljate in z nekaj kliki hitro pridete do zbirk.
Recimo, stran z viri o trženju se nahaja na naslovu http://marketing.alltop.com/, stran z nasveti za optimizacijo spletnih strani pa na http://seo.alltop.com/. Gre za nekakšne vrste agregator vsebin, le da so vsebine lepo razdeljene po posameznih področjih.

Strani so sestavljene izredno preprosto. Našteti so blogi in spletne strani, pod vsakim imenom pa se nahaja pet najnovejših člankov. Če se z miško zapeljete čez naslov članka, se vam prikaže še uvod v članek. V nekaj minutah lahko tako dobite hiter pregled nad določeno tematiko in tudi trenutnimi trendi na izbranem področju.

Osebno se na Alltop obrnem, kadar želim na hitro pridobiti pregled nad tem, kaj je trenutno vroče, oziroma o čem se veliko piše. Seveda pa pride prav tudi kot odlična odskočna deska za čisto nova področja, o katerih ne veš veliko in želiš samo prebrati nekaj virov s tega področja. 

Pa še nekaj linkov (malo za zabavo, malo za res)


Egiptologija
Kolesarjenje
Heavy Metal