petek, avgust 22, 2008

Kateri del telesa najbolj pogosto omenjajo v hip hopu?

OK. Verjetno odgovor ne bo nikakršno presenečenje. Odgovor je namreč "ass", ali po domače "rit". In kje sem to izvedel? Na odlični vizualizacijski strani Fleshmap, kjer so analizirali besedila skladb iz različnih žanrov in ugotovili, kateri del telesa se najbolj pogosto omenja. Druge zvrsti so seveda enako predvidljive - povsod, razen v gospelih in bluesu, kjer imajo izredno radi roke, največ govorijo o očeh. Oči so nenazadnje ogledalo duše, kot je povedala moja profesorica na faksu.

 
Toda pri Fleshmapu se niso ustavili tu. Naredili so tudi prmerjavo med tem, kje moški in ženske želimo, da se nas dotikajo in kje, se radi dotikamo nasprotnega spola. Vse skupaj so prikazali z zemljevidom vročine. V bistvu je oboje precej blizu :).


Toda tudi to še ni bilo dovolj. Raziskali so namreč tudi, kakšna je velikost posameznih delov telesa glede na to, kako močno se jih želimo dotikati. Kako izgleda ženska, če njene dele povečamo skladno s tem, kje se jih želijo dotikati moški pa si lahko ogledate na sliki.


Seveda je celotna zadeva na voljo tudi za moške.Gre za krasno vizualizacijo, celotna stran pa vam je na voljo na tem linku.

Povezane vsebine:

Britanija od zgoraj in še kaj
Naredite graf iz svojega računa Last.fm
Zabavna vizualizacija besedil