ponedeljek, september 15, 2008

Death Cab for Cutie - Soul Meets Body

Kot Modest Mouse so tudi Death Cab for Cutie ena tistih skupin, ki sem jih spoznal šele po dolgem času in takrat pričel obžalovati, da jih nisem odkril prej. Toda za razliko od na pol anarhičnih in grobih Modest Mouse so Death Cab for Cutie lirični, metodični in nežni. In čeprav večino svojega življenja nisem bil ravno navdušen nad skupinami, ki svoje energije ne izražajo z distorzijo, so bili Death Cab for Cutie odlično razodetje.

Njihov album Plans, s katere prihaja skladba Soul Meets Body je melodičen, melanholičen in izredno poslušljiv izdelek skupine z dolgo kilometrino. To se pozna predvsem v aranžmajih, ki bolj kot karkoli drugega poudarjajo preprostost in avtentičnost. Death Cab for Cutie so sicer na prvi pogled kar nekoliko preveč razneženi, toda ko prisluhnete glasbi in besedilom spoznate, da ne gre za lažna sporočila ljubezni ali osamljenosti, ki smo jih vajeni iz pop uspešnic.

Soul Meets Body sem izbral, ker se mi zdi najbolj poslušljiv uvod v album Plans. Poleg izredno asketskih aranžmajev je med hitrejšimi skladbami. melodika pa je na vrhuncu. Prisluhnite in uživajte.



Povezani zapisi:

Modest Mouse - The Stars are Projectors
The Thermals - Returning to the Fold
Blonde Redhead - 23
The National - Racing Like a Pro