torek, november 11, 2008

Prenosni Fallout

Domen se je na svojem blogu navdušil nad Falloutom 3 in mi dal krasno iztočnico, da najprej zmajem z glavo zaradi njegovega lahkotnega "Prvi in drugi del sta šla mirno mimo mene, malo zaradi nezanimanja nad samim žanrom" in nato predlagam preprost način za remediacijo tega stanja. Zakaj je ta potrebna? Fallout 1 in 2 sta klasiki iger na osebnih računalnikih, ki jih preprosto ne gre zamuditi. Črn humor, globoka zgodba in resnično fantastična igralnost namreč to franšizo v mojih očeh postavljajo na sam vrh ustvarjalnosti v žanru.

No, za vse, ki bi si želeli zaigrati ti dve klasiki, predlagam naslov USB Gaming, kjer nekdo zelo prijazno pretvarja klasične igre tako, da jih lahko namestite na ključek USB in igrate kjerkoli že ste. No - biti morate za računalnikom. Med igrami na spletni strani sta tudi Fallout 1 in 2 ter celo Fallout Tactics, ki sicer ne dosega prvih dveh, ampak je zabavna igra sama po sebi. Praviloma lahko vsako igro spravite na ključek USB velikosti 2 GB.

Stran ne gosti datotek, ampak jih morate potegniti z uporabo odjemalca za protokol Bittorrent. Seveda morate biti načeloma tudi lastniki originalnih diskov teh iger (kar dejansko tudi sem, če slučajno koga zanima).

So pa na strani še nekateri sladkorčki, med katerimi moram priporočiti vsaj Baldur's Gate 1 in 2. Klasično igranje fantazijskih vlog v svetu AD&D (Advanced Dungeons and Dragons za neposvečene) nikdar ni bilo boljše.