sreda, julij 16, 2008

Nekaj Firefox trikov in nasvetov

Firefox 3 je prinesel nekaj novosti, o katerih sem že pisal in danes bi rad nabor teh zanimivosti razširil še z nekaj zanimivostmi.

Podvajanje jezičkov: pritisnite CTRL in kliknite na jeziček ter ga premaknite. S tem boste odprli nov jeziček, ki je kopija izbranega. Jeziček vključuje celotno zgodovino odprtih strani.

Premikanje jezičkov med okni: preprosto zgrabite jeziček in ga potegnite v novo okno. Če je to zadnji jeziček v določenem oknu, se bo to okno zaprlo.

Določanje ključnih besed za iskalnike: ob iskalnem polju se nahaja ikona trenutno izbranega iskalnika (Google, Yahoo!, IMDB). Kliknite na puščico ter izberite možnost Manage Search Engines (ali slovenski ekvivalent). Odpre se novo okence z naštetimi iskalniki, kjer lahko najprej izberete iskalnik (recimo del.icio.us) in možnost Edit Keyword (verjetno Uredi ključno besedo). Nato vnesete ključno besedo - v tem primeru predlagam "del".

Ko ste to opravili, lahko neposredno v polje za naslov URL vpišete "del cornucopia" ali "del" in katerokoli drugo ključno besedo ter iščete neposredno po spletnem mestu del.icio.us.

Trije razlogi zakaj nadgraditi na Firefox