sreda, junij 18, 2008

Trije razlogi zakaj nadgraditi na Firefox 3

Ker je ravno fuzbalska sezona bi na prvo žogo predstavil tri razloge, zaradi katerih se splača nadgraditi na novo različico Firefoxa. Seveda je teh razlogov več, ampak po nekaj mesecih uporabe so me ti najbolj navdušili.

1. Navdušujoča naslovna vrstica

Nova naslovna vrstica v Firefoxu je tako kul, da ji dejansko pravijo "Awesome bar". Ko vtipkate nekaj črk, ne išče več le po naslovih URL, temveč tudi po naslovih. Poleg tega so sedaj ob vsakem naslovu v vrstici tudi ikone, kar olajša iskanje strani, ki jo želite. Spodaj je slika vrstice v akciji.
















2. Zoom spletnih strani

Brskalniki že celo večnost poznajo povečevanje pisave. Stran lahko najbolj preprosto povečate tako, da stisnete tipko CTRL in zavrtite gumb na miški, kar poveča ali pomanjša pogled. Firefox doda še prijetno osvežitev te funkcije, saj poveča tudi slike, kar je idealno za primere, ko želite pogledati majhno pisavo na kakšni sliki.

Normalna povečava:


Približan pogled:


3. Označevanje besedila na različnih mestih

Greza funkcionalnost, ki jo ima Microsoft Word že od različice XP, če se ne motim, sedaj pa je prišla tudi v Firefox. Gre za to, da lahko izberete več med seboj nepovezanih kosov besedila. uporaba je preprosta. Preprosto stisnete CTRL in izberete kose besedila, ki jih želite skopirati. Meni izredno uporabno.

Seveda je drugih uporabnih novosti še veliko, vendar so mi te tri trenutno najbolj pri srcu.