nedelja, november 19, 2006

Instant lažen naslov elektronske pošte

Elektronska pošta je danes lahko precejšnja težava. Če se do naslova dokopljejo napačni ljudje, potem se lahko od njega kar poslovite, saj ga preplavijo spam sporočila, ki jim ni videti konca. Zato imam sam tri glavne naslove, enega za službeno pošto, enega osebnega ter enega, ki je namenjen registracijam na razne spletne storitve. Pri vseh spletnih storitvah, ki jih opisujem je namreč težava, da za številne ne vemo, ali lahko zagotovijo stopnjo varnosti ali pa ne bodo naših naslovov prodali tistim, ki nam bodo potem pošiljali reklame za tablete, s katerimi si lahko povečamo nekatere dele telesa.

Morala te zgodbe je preprosta: če popolnoma ne zaupate spletni strani, potem ne vpisujte primarnega naslova.

Za vse, ki se ne želite ubadati z odpiranjem novega naslova, posebej za vpis v kakšno spletno storitev, predlagam spletno stran 2Prong. Ideja je izredno preprosta in učinkovita. Ko obiščete spletno stran se vam na njej prikaže naključno ustvarjen naslov, ki ga lahko vpišete v spletno stran, ki zahteva registracijo. Naslov dejansko ni lažen, ampak je začasen in deluje, saj nanj prejmete potrditveno sporočilo, ki si ga lahko skopirate v datoteko, če boste slučajno še kdaj potrebovali informacije v njem.

Gre za odličen način za povečanje svoje varnosti in zmanjšanje obremenjenosti s spamom. Za uporabo spletne strani vam ni potrebno vpisovati nikakršnih osebnih podatkov, sama zadeva pa je narejena zelo všečno in dinamično ter je izredno odzivna.

1 komentar:

jaka pravi ...

jaz uporabljam mailinator
www.mailinator.com